← Takaisin blogilistaukseen

5 vinkkiä muutoksen onnistumiseen

Tuliko vuodenvaihteessa luvattua muuttaa jotain? Tässä viisi vinkkiä muutoksen lunastamiseen!

 

⭐️ Yksi asia kerrallaan. Mitä isompi tavoite, sitä enemmän jarrua. Vasta, kun ensimmäinen muutos on hanskassa, esimerkiksi aamupalan syöminen, voit siirtyä seuraavaan.
⭐️ Sen sijaan, että kieltäisit itseltäsi jotain, kokeile lisäämistä! Saattaa käydä niin, että kieltämisellä himoitset sitä entistä enemmän! Lisäämällä hyviä (terveellisiä) elementtejä, kuten kasviksia / vedenjuontia/ kävelyä… huonompia tapoja tipahtaa matkalta pois helpommin.
⭐️ Armollisuus. Kenenkään selkäranka ei ole titaania, eikä tarvitsekaan olla. Varaudu siihen, että retkahduksia tulee, se kuuluu prosessiin. Sen sijaan, että paiskaat hanskat tiskiin – tuuleta! Tämä on se hetki, kun sinulla on mahdollisuus oppia itsestäsi jotain. Miksi näin kävi? Jäikö lounas väliin, nukuinko tarpeeksi, mikä stressaa? MIKÄ retkahtamisen laukaisi? Nosta hanskat takaisin ylös, ja jatka matkaa entistä viisaampana.
⭐️ Kirkasta tavoitteesi. Kenen tavoite se on, onhan se omasi? Kätteleekö se OMIA arvojasi? Mikä siinä on sinulle tärkeää? Kun MIKSI on kristallinkirkas, keinot löytyy kyllä.
⭐️ Käytä aikaa oman lajin löytämiseen. Liikunnan on tarkoitus olla HAUSKAA! Jos stressikäyrä on korkealla, mieti, mistä saat mielihyvää (sen suklaan sijaan 😉)? Monelle kävely metsässä laskee stressitasoja, aloita vaikka siitä. Voit siirtyä kovempitehoiseen lajiin vähän myöhemmin, kun siltä tuntuu, ja kroppa ja/tai pää on siihen valmiimpi. Aloita mukavuusalueelta, mutta älä jää sinne ikuisuudeksi. Kun motivaatio alkaa laskea, kokeile jotain uutta! Hyppää uuteen ENNEN aallonpohjaa, kun olet vielä liikkeessä.
 
Pystyt siihen kyllä!
Jos kaipaat tukea ja suunnitelmaa muutoksesi tueksi, varaa aika ilmaiseen liikuntaneuvontaan  täältä . 
<3 Coach Kirsi