← Takaisin blogilistaukseen

Asiakkaani muodonmuutos

 

Sarin, 44v, huikea muodonmuutos 9kk valmennuksessa

Sari Karppelin osallistui Kuntokoulun 3 kk pienryhmävalmennukseen, jossa teemana oli juoksu rapakuntoisille. Kuntoprojekti sain hyvän startin, ja nälkä kasvoi isompaan muutokseen. Ryhmän päätyttyä Sari palkkasi personal trainerikseen ryhmän vetäjän, Kirsi Vaulamon.

 

Mikä herätti kiinnostuksen liittyä pienryhmävalmennukseen (Rapakuntokoulu)?

Olin jo useamman vuoden ajan haaveillut juoksuharrastuksen aloittamisesta. Itsekseni en oppinut juoksemaan oikein, vaan hengästyin jo muutaman minuutin päästä. Kun näin ilmoituksen Rapakuntokoulusta niin innostuin heti. Vihdoinkin ryhmä jossa ei olisi lähtötasovaatimuksia, vaan aloitettaisiin ihan alusta, ehkäpä nyt oppisin juoksemaan.
Mikä oli päällimmäinen kokemus pienryhmävalmennuksesta, mitä siitä sait?

Ryhmässä oli aivan ihania naisia ja henki oli oikein hyvä/kannustava. Kaikki iloitsivat toistensa edistymisestä, ja tsemppasivat toisiaan. Kunnon kohoaminen niin nopeasti oli yllätys, varsinkaan kun treenit eivät olleet mitenkään erityisen rankkoja.

Millaiset tulokset saavutit yksilövalmennuksessa?

Ryhmän jälkeen jatkoin Kirsin yksilövalmennuksessa. Tavoitteena oli pudottaa painoa ja jatkaa kunnon kohotusta, joka sai hyvän alun ryhmässä. Jotain ehkä kertoo se, että matkan varrella piti ottaa haastavammat lihaskuntotestit käyttöön, kun mittaristo ei riittänyt! Lihaskunto parani heikosta erinomaiseksi, painoa tippui 18kg, joka oli 2 kiloa vähemmän kuin tavoiteluku, mutta lihasta tuli useampi kilo tilalle joten olimme tulokseen hyvin tyytyväisiä! Tärkeintä oli ehkä kuitenkin henkinen tuki – minulla on ollut tosi vaikeaa viimeisen puolen vuoden ajan, joten iso kiitos kuuluu Kirsille kannustuksesta ja välittämisestä. Lisäksi tulin aina paremmalle tuulelle tapaamisissa! Kirsi on kyllä aivan mielettömän positiivinen ihminen ja säteilee hyvää energiaa.

Mikä on ollut parasta valmennuksessa?

Parasta valmennuksessa oli se että opin juoksemaan. Opin myös että tuloksia tulee pitkäjännitteisellä harjoittelulla ja kärsivällisyydellä. Myös säännöllisen ruokailurytmin tärkeys selvisi. Minulle tämä personal training oli tosi hyvä asia, koska huomasin että minulle sopii kun olen jollekin ns. tilivelvollinen.

Mikä on ollut haastavinta valmennuksessa?

Haastavinta oli ruokailu ja se että malttoi olla hätiköimättä päästäkseen parempiin tuloksiin.

Mitä ajattelet itsestäsi nyt?

Olen tyytyväinen siihen että menin ulos mukavuusalueeltani, enkä luovuttanut! Ennen olen helposti luovuttanut kun joku asia ei ole heti onnistunut tai tuntunut helpolta. Tietysti olen myös tyytyväinen muuttuneeseen ulkonäköön. Tärkein muutos on tapahtunut oman pään sisällä: vain minä itse voin muuttaa omaa elämääni ja ajatusmaailmaani. Kukaan muu ei voi esim. treenata minun puolestani. Olen oppinut että haasteet on kohdattava joka päivä, ja periksi ei saa antaa. Ilman näitä kaikkia kokemuksiani en olisi nyt tässä: terveempänä ja positiivisempana ihmisenä.

Suosittelisitko valmennusta ystävillesi?

Suosittelisin ja olen suositellutkin!

Valmentajan kommentit:

Sari on ollut oikea mallioppilas! Vaikka haasteita on matkalla riittänyt, on hän sisukkaasti tehnyt juuri niin kuin olen ohjeistanut, eikä ole antanut periksi. Parhaimpiin tuloksiin päästään juuri silloin, kun valmennettava ei sovella ohjeita, vaan luottaa valmentajaan. Kyseisessä ryhmässä, johon Sari osallistui, oli teemana juoksu – treenien sisällöt ja painotus muokkautuu ryhmän toiveiden ja taustan mukaan. Runko on kuitenkin aina sama – aihepiirit ovat lihaskunnon, kestävyyskunnon, palautumisen ja ravitsemuksen tasapaino.

Tällaisia tuloksia Sari saavutti:

Paino: 84kg –> 66kg: 18kg pudotus!

BMI: 34 –> 27

VO2max 19 –> 38

Verenpaine: 160/117 –> 126/78

Vyötärönympärys: 104cm –> 80cm

Keskivartalon lihaskunto: 14 (hyvä) –> 42 (erinomainen)

Alavartalon lihaskunto: 10 (heikko) –> 34 (erinomainen)

Ylävartalon lihaskunto: 14 (keskitaso) –> 54 (erinomainen)

Huom: testejä on muutettu matkan varrella, koska esim. alussa liikkuvuus ei mahdollistanut kunnollisen kyykkytestin tekemistä, ja vatsalihastestissä alussa avustettiin pitämällä nilkoista kiinni, kun lopputesteissä ei voinut mennä lähellekään, kun tahti oli niin kova!

Alkuun Sari kärsi polviongelmista sekä väsymyksestä. Polviongelmat paranivat tekniikoiden ja liikkuvuuden parannuttua ja elämäntapamuutos toi energiaa. Vaikka pitkän asiakassuhteen päättyminen on aina haikeaa, voin kyllä hyvillä mielin päästää Sarin siivilleen, hän osaa ja pystyy, mihin tahansa!

– Kirsi

Pienryhmävalmennus -sivulta näet seuraavat aloittavat ryhmät!