← Takaisin blogilistaukseen

Marin muutos -17kg!

Mari, 38v, osallistui keväällä 2015 Painonpudotuskouluun, kolmen kuukauden pienryhmävalmennukseen. Ryhmässä oli 6 iloista naista, joilla kaikilla oli tavoitteena kestävä muutos ikuisen laihduttamisen sijaan. Mari asetti 6 kuukauden päähän, parisuhteen 20v-vuosipäiväksi, tavoitteeksi mahtua samaan mekkoon kuin tuolloin 20 v. sitten.

Painoa tuolla 18-kesäisellä Marilla oli ollut 65 kg ja siihen hän halusi päästä. Pudotettavaa oli 8 kiloa.

Mari tavoitemekko
Mari tavoitemekossaan kesäkuussa 2015

Ryhmän valmentaja Kirsi asetti Marille valmennuksen ajaksi tavoitteeksi pudottaa 0,5kg/viikossa, eli yhteensä 6 kg, joka on fiksu tahti painonpudotukselle kun haetaan pysyviä tuloksia. Pienryhmässä Mari ylitti tavoitteensa ja onnistui pudottamaan 6,5 kiloa ja kutistamaan vyötärönympärystään miltei 10cm. Valmennuksesta saamillaan ohjeilla projekti jatkui omatoimisesti kotona.

Tavoitepäivänä 3.6.2015 Mari painoi 65,2 kg – ja mikä parasta, fiilis loistava, vuonna 1995 ostettu mekko päällä!

Jouluna 2015 sain Marilta sähköpostia:

”Heippa Kirsi, mitä kuuluu? Halusin päivittää sullekkin kuulumiset näin vuoden lopussa, tuloksia on näet syntynyt. Uusi tavoitteeni oli, että jouluun mennessä vaaka näyttäisi 60kg ja siihen olisin sitten tyytyväinen.No, nyt on jouluun 4 yötä ja vaaka näyttää 60,2kg!!! Vuoden aikana olen siis saanut painoa pudotettua 13,1 kg ja vyötäröltä lähtenyt 15cm!!! 😀 Olen myös jatkanut juoksuinnostustani siten, että nykyään juoksen kympin lenkkejä viikottain. Olenkin jo vähän alkanut haaveilemaan puolimaratonista… 🙂 Lämpimät kiitokset vielä avustasi elämäntaparemontissani ja oikein mukavaa joulunaikaa. t. Mari”

Toukokuu 2016, Mari lähetti taas päivitystä!:

Juoksin viime lauantaina Helsinki City Runissa elämäni ensimmäisen puolimaratonin aikaan 2:15:53! Oma enkkani alittui 18 minuutilla! 🙂 Voit uskoa, miten upea fiilis oli. Ja jaoin voimani niin järkevästi, että pystyin vetämään viimeiset 2 kilsaa ihan täysillä. 🙂 olenkin aivan hurahtanut juoksuun.

”Moi Kirsi! Karistamani 17 kg ovat edelleen pysyneet poissa ja olen saanut pidettyä kiinni minulle toimivasta ruokavaliostani. Jos haluat ja saisimme aikataulut natsaamaan, voisin joskus tulla johonkin sun ryhmään puhumaan onnistumisestani. Olen jo alkanut harkita perustavani Kuntokoulu II, jos nämä oopperalaulajan hommat alkavat tökkiä, koska saan vastailla päivittäin kysymyksiin siitä, miten olen elämäntaparemonttini toteuttanut ja pysynyt siinä 🙂
Ollaan kuulolla! T. Mari”

Tällaiset palautteet ovat työni suola ja sokeri! Nainen on pudottanut 73 kiloisesta 56kg painoon reilussa vuodessa! Mari on jatkanut 3kk kurssilla oppimaansa itsenäisesti, ja pudottanut painoaan rennosti, mutta määrätietoisesti. Loistavaa, Mari, olet tehnyt upean duunin! <3 t. Kirsi

 

20150925_120942 (1)
Syyskuussa 2015, loppusuoralla jo!

Muiden ryhmiin osallistuneiden kommentteja:

”Parasta valmennuksessa oli se, ettei siinä ollut mitään ”koiraa haudattuna” kuten aiemmissa valmennuksissa, joihin olen osallistunut. Kurssimaksun lisänä ei ollut mitään lisäostoja, joita pitäisi ostaa, vaan ruokavaliossa sai käyttää omia suosikkiruoka-aineitaan – tai no, niitä terveellisiä, muttei mitään proteiinijauheita tai muita sellaisia.”

”Kirsi näki kyllä kovasti vaivaa tapaamisen väleissä, piti yhteyttä, tsemppasi ja kyseli. Saimme myös paksun infopaketin, jota en kyllä ole vielä edes kokonaan lukenut, mutta aion lukea lomalla! Siitä saa hyvin lisämotivaatiota kun kurssi loppuu!”

”Ekan tapaamisen jälkeen olin tosi innoissani, valmennus vaikutti tosi hyvältä! Olisin kyllä halunnut ruokavalion heti ekalla tapaamisella.”

Valmentajan kommentti: Valmennukseen tullaan usein ilmoittautumisesta viikkojen odottelun jälkeen, joten ymmärrettävästi odotukset on saada homma nopeasti käyntiin! Jotta voimme rakentaa ruokavalioista yksilöllisiä ja toimivia, se vaatii kuitenkin asiakkaan lähtötilanteen kartoittamista. Isoissa pudotusprojekteissa muutoksia on hyvä tehdä pikkuhiljaa, eikä kaikkea muuteta heti. 3kk jakso onkin enemmänkin hyvä alku isommalle elämänmuutokselle, eikä pikaprojekti – silloin tuloksetkin ovat pysyvämpiä!

Kursseille voi osallistua ilman minkään kuntosalin tms jäsenyyttä. Lähtötasovaatimuksia ei ole, pudotettavaa voi olla hyvinkin paljon, tai vain muutamia kiloja. Kaikki mahtuvat mukaan, taustoistaan huolimatta, ja ryhmissä vallitsee hyväksyvä, kunnioittava ilmapiiri. Mittauksista ja punnituksista saa kieltäytyä. Erikoisruokavaliot ja toiveet otetaan huomioon, samoin liikuntarajoitteet tai kuntotaso.