Personal training

Personal training & Fysiikkavalmennus

Personal trainer on liikunta-alan ammattilainen joka auttaa sinut tavoitteisiin oman lähtötilanteesi ja historiasi huomioiden.

Personal training

Valmennuksessamme huolehditaan kokonaisuuksista. Varmistetaan riittävä pohja, sinulle sopivalla testipatteristolla. Ilman kunnollista suunnittelua ja perehtymistä asiakkaaseen ei kehitystä tule, vaan mennään vauhdilla pöpelikköön – tänä päivänä aivan liian yleistä. Aivan liian usein keskitytään epäolennaisiin asioihin tai taistellaan tuulimyllyjä vastaan. Olisiko aika tehdä asiat toisin? Saada muutokset loppuelämäksi, eikä vain ensi kesäksi?

Kuntokoulun valmennusfilosofia on opettava. Haluamme, että opit ja osaat itse, etkä tarvitse valmentajaa rinnallesi ikuisesti. Perustelemme – tieteeseen pohjautuen- miksi mitäkin tehdään, ja kuinka se tukee tavoitteeseesi pääsyä. Lähdemme siitä, missä olet nyt ja etenemme sopivalla tahdilla muuttaen ohjelmointia 4-8 viikon välein seuraten ja reagoiden kehittymiseesi. Älä siis turhaan odota, että varaan ajan SITTEN kun olet vähän paremmassa kunnossa – anna meidän auttaa sinua alusta asti!  Valmennuksissamme hyviä tuloksia saavuttaneet asiakkaamme kommentoivatkin usein, että muutokset eivät tuntuneet isoilta, kun niitä tehtiin askel kerrallaan. Loppukädessä kymmenien kilojen tiputus, kuntotasojen kolminumeroiset parannusprosentit tai petratut kisatulokset kertovat kuitenkin omaa kieltään; tuloksia tuli, vaikka tuntui, ettei mitään ihmeellisiä kuureja tai rääkkejä käytettykään. Tehtiin vain oikeita asioita, oikeaan aikaan ja sopivalla volyymiprogressiolla. Palautuminen ja hyvinvointi edellä. Niin niitä supersankareita rakennetaan!

Valmennuksiemme kokonaisuus koostuu tyypillisimmillään monipuolisen liikunnan ohjelmoinnista, ravintovalmennnuksesta sekä psyykkisestä valmennuksesta. Liikunnan monipuolisuus huomiodaan lähtötilanteen mukaan, meillä kaikilla on vahvuutemme ja heikkoutemme. Liikkuvuus, puolierot, tasapaino, lihaskunto, kehonkoostumus, aerobinen kunto, mahdolliset lajikohtaiset ominaisuudet (esim nopeus, ketteryys, räjähtävä voima yms) otetaan huomioon aina henkilökohtaisen alkukartoituksen perusteella. Voit varata ajan alkukartoitukseen ilman ostovelvoitetta, ja valmentajamme suosittelevat sinulle sopivaa valmennuskokonaisuutta.

Ota ensimmäinen askel kohti uutta sinua!

Personal training - Penkki

Valmennuksemme tavoitteena on olla opettava

Haluamme, että opit ja osaat itse, etkä tarvitse valmentajaa rinnallesi ikuisesti. Perustelemme – tutkittuun tietoon pohjautuen- miksi mitäkin tehdään, ja kuinka se tukee tavoitteeseesi pääsyä. Lähdemme siitä, missä olet nyt, sopivalla progressiolla.

Fysiikkavalmennus

Fysiikkavalmennus sopii urheilijalle tai kuntoilijalle, joka haluaa parantaa omaan lajiinsa vaadittavia ominaisuuksia. Fysiikkavalmennus on erinomainen lisä myös joukkueille, jotka haluavat täydentää valmennustiimiään säännöllisesti tai satunnaisemmin esimerkiksi oheisharjottelun ja/tai kokonaisohjelmoinnin osalta tai fysiikkatestien pohjalta. Vaikka lajissa vaaditaankin samoja ominaisuuksia ja tiettyjen liikesuuntien voimantuottokykyä, on yksilöerot saman lajin sisällä huomattavia. Parhaimpiin tuloksiin päästäänkin, kun joukkueen sisällä valmennetaan  yksilöitä – henkilökohtaiset ominaisuudet huomioiden.

Fysiikkavalmennuksessa keskitytään lajista, urheilijasta ja toisinaan myös muun valmennustiimin / urheilulääkärin / fysioterapeutin toiveista riippuen eri asioihin. Tyypillisimmin sovitaan yhdessä pääkehityskohteet, urheilijan tavoitteet, lajissa tarvittavat liikemallit, lihasryhmät ja lihastyötavat ja nivelkulmat huomioiden. Kokonaisohjelmoinnissa huomiodaan aina urheilijan oma harjoittelukausi. Ideaalisti kisakausi / pääkilpailut ajoittuisivat valmennuksen loppuun, ja valmennuksessa ehditään rakentaa riittävän pitkä yleisvoima-lajivoimajatkumo, jossa parannetaan esimerkiksi hermostollista käskytystä, tuki-ja sidekudosten voimanvälityskykyä, lihaslaatua ja jos laji siitä hyötyy; lihaskokoa. Valmennuksen voit kuitenkin aloittaa missä vaiheessa kautta tahansa.

Jotta kehitys olisi optimaalista, parhaimmillaan fysiikkavalmennuksessa kulkee vahvasti mukana myös urheilijan ravitsemus. Eri harjoituskausilla syödään lajista riippuen eri tavalla; peruskuntokaudella ja kisakaudella painotetaan eri asioita, ja lajeissa on suuria eroja (vertaa esim painoluokkalajit / kestävyyslajit / voimalajit). Fysiikkavalmennukseen sisältyy yleiset ravitsemusohjeet, mutta tapaamisia voi vaihtaa myös urheilijan ravintovalmennukseen – joustavasti tarpeen mukaan.

Fysiikkavalmennuksessamme on parannettu suorituskykyä ja vähennetty vammariskiä jo useassa lajissa; esimerkiksi juoksu, melonta, suunnistus, salibandy, jääkiekko, ratsastus, taitoluistelu, ringette, triathlon, tanssi, standuppaddling, golf, tennis ja beachvolley. Lajillasi ei ole väliä: perehdymme siihen huolella ennen alkutestejä, eikä fysiikkavalmennus ole lajivalmennusta – teemme mielellämme yhteistyötä muun valmennustiimin kanssa!

Asiakkaidemme valmennuspolkuja

Samin palaute – fysiikkavalmennusta salibandyn tueksi

Kirsi 27.06.2017

Sami, 34v aloitti Kirsin juoksukoulussa 2016 keväällä. Silloin tavoitteena oli päästä eroon ajoittain vaivaavista "penikoista" eli säären etuosan lihasten kipuiluista, sekä parantaa juoksuvauhtia salibandyä silmällä pi...

Lue lisää

Timmi nelikymppinen!

Kirsi 04.04.2017

Maaliskuussa 2017 päättyi asiakkaamme Eevan, 6kk kestänyt valmennus. Aloittaessa lokakuussa 2016 Eevalla oli tavoitteena löytää motivaatio ja hauskuus treenaamiseen, pienentää vaatekokoa koosta M kokoon S ennen kuin maagin...

Lue lisää

Marin muutos -17kg!

Kirsi 10.08.2015

Mari, 38v, osallistui keväällä 2015 Painonpudotuskouluun, kolmen kuukauden pienryhmävalmennukseen. Ryhmässä oli 6 iloista naista, joilla kaikilla oli tavoitteena kestävä muutos ikuisen laihduttamisen sijaan. Mari asetti 6 ...

Lue lisää

100 päivää ilman herkkuja – Pian onnistumistarina

Kirsi 22.06.2015

Pia Suorela, 45, aloitti 2014 syyskuussa Kirsin pienryhmävalmennuksessa. Rapakuntokoulun mainoksen bongasi itseasiassa Pian ystävä Floridasta, joka vinkkasi ryhmästä ystävälleen - nimi oli vaikuttanut helposti lähestyttä...

Lue lisää

Asiakkaani muodonmuutos

Kirsi 22.03.2015

  Sarin, 44v, huikea muodonmuutos 9kk valmennuksessa Sari Karppelin osallistui Kuntokoulun 3 kk pienryhmävalmennukseen, jossa teemana oli juoksu rapakuntoisille. Kuntoprojekti sain hyvän startin, ja nälkä kasvoi isompaan mu...

Lue lisää
Löydä paketti

Löydä täydellinen valmennuspaketti

Laske valmennuksellesi pakettihinta tai varaa ilmainen kartoitusaika, ja suunnitellaan yhdessä sinulle sopivin kokonaisuus!