← Takaisin blogilistaukseen

Samin palaute – fysiikkavalmennusta salibandyn tueksi

Sami, 34v aloitti Kirsin juoksukoulussa 2016 keväällä. Silloin tavoitteena oli päästä eroon ajoittain vaivaavista ”penikoista” eli säären etuosan lihasten kipuiluista, sekä parantaa juoksuvauhtia salibandyä silmällä pitäen. Lihaskuntoharjoittelu ei ollut mukavuusaluetta, ja venyttely tuppasi jäämään tekemättä, vaikka liikkuvuus olikin suhteellisen hyvällä tolalla. Lajin tuomaa puolieroa erityisesti vartalon kierrossa löytyi, ja hartialinja sekä juoksuasento oli etukumarassa -johtuen sekä lajista että istumatyöstä.

Alkuun monipuolisen harjoittelun ohjelmoinnin ja seurannan avulla päästiinkin hyvään alkuun, ja Sami päätti jatkaa fysiikkavalmennuksella syksyllä tavoitteena tosissaan parantaa seuraavan kauden kuntoaan ja voimatasojaan. Talvikausi hyödynnettiin lajia tukevalla harjoittelulla, ja motivaatio salille löytyi, kun liikkeiden ideat ja tavoitteet avautuivat. Samin voimaharjoittelussa painotettiin horisontaalisten eli etu-takasuuntaisten liikesuuntien lisäksi,  lateraalisia eli sivuttaissuuntaisia sekä vertikaalisia eli pystysuuntaisia liikesuuntia. Puolieroja tasattiin unilateraalisilla harjoitteilla sekä ryhtiä ja liikkuvuutta parannettiin roimasti ohjelmoinnin hyvällä suunnittelulla.

Samin palaute 4/2017:

”Tosi tyytyväinen olen koko valmennukseen. Erityisesti fysiikkavalmennuksessa opin älyttömästi itsestäni, mitä en olisi ilman sinua nähnyt. Penikat on kunnossa ja kuulemma koko mies ryhdikkäämpi, voimatasot ja yleinen jaksaminen ihan eri sfääreissä. Nöyrä kiitos ja anteeksi :-D”

Kirsin palaute: Olen myös tosi tyytyväinen Samin tekemiseen ja kehitykseen! Jatka samaan malliin!